Ruční výroba krytů: jak vyrábíme kryty s pryskyřicí?

Kryty z kombinace dřeva a pryskyřice patří mezi vaše nejoblíbenější. A není se čemu divit. Dřevo krytu dodává přírodní vzhled, zatímco pryskyřice vytváří neotřelé vzory a zanechává unikátní odlesky, které mění každé pouzdro na jedinečný designový kousek.

 

Výběr a příprava dřeva

Proces výroby každého krytu začíná výběrem toho nejvhodnějšího kusu dřeva. Jednotlivé kusy dřeva se snažíme nakombinovat tak, byl každý kus unikát.

Pečlivě vybrané kusy dřeva ručně opracujeme a vložíme do formy, kde čeká na zalití pryskyřicí.

 

Zalévání pryskyřicí

Podle požadovaného motivu namícháme různé barvy pryskyřice – například pro kryt s fialovou pryskyřicí mícháme světlou i tmavou fialovou pryskyřici a černou.

Následuje zalévání dřeva pryskyřicí. Střídáme připravené barvy a pomocí míchátka vytváříme unikátní vzory. Pryskyřici necháváme ztuhnout.

 

 

Dokončovací práce

Po důkladném ztvrdnutí pryskyřice se dřevo řeže laserem do jednotlivých plátků. Ty následně ručně obrousíme, aby byly dokonale hladké.

Podle objednávek se následně z plátků laserem vyřeže tvar krytu na daný telefon. Takto připravený kus se ošetří přírodním olejem a vyleští. Tento proces dodá krytu saténový, jemný povrch a zajistí jeho odolnost.

Následuje už jen sestavení krytu – na kryt se – speciálním lepidlem – nalepí připravený kus dřeva s pryskyřicí a případně dodá i MagSafe kroužek.

 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: